do 14 februari 2019

Stand Up Lezing Tim Vreugdenhil ‘De druk van geluk’

Tijdstip:

Stand-up Theology: "De druk van geluk" Tim Vreugdenhil

Een aantal jaren geleden is Tim Vreugdenhil in een lege kerk in de binnenstad van Amsterdam begonnen met een theater-achtig programma dat hij stand-up theology noemt. Hij pakt een actueel thema bij de kop, zoals "stress", "relaties" of "netwerken", voorziet die van een kader en gaat vervolgens, in dialoog met de aanwezigen, op zoek naar de spirituele verdieping. Uit deze programma’s is een boek ontstaan: Stand-up Theology. Een quickscan van de tijdgeest.

Op 14 februari 2019 komt Tim Vreugdenhil naar Boxtel met zijn ‘stand-up theology’. De titel van het programma: De druk van geluk. Er wordt wel gezegd dat wij in onze samenleving ‘managers van ons eigen geluk’  zijn geworden. Alsof wij zelf in de hand hebben hoe gelukkig we eigenlijk zijn. Maar waar komt die gedachte eigenlijk vandaan? En wat vinden we er van? Kent de bijbelse traditie eigenlijk zoiets als "geluk"?  En heeft die traditie ons nu nog iets te zeggen?

Meer info: https://youtu.be/bBUeSORfg0g

Opgave: of 06-43289481