PAKS

Voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd organiseren we elke zondag Kinderkerk PAKS. ‘Paks’ betekent niet alleen ‘vrede’, maar ook ‘protestant, … alle kinderen samen’. Daarmee bedoelen we dat de kinderkerk niet alleen bestemd is voor de (klein-)kinderen van gemeenteleden, maar dat ook gastkinderen van harte welkom zijn.

Op de 1e en 3e zondag zijn de kinderen een deel van de kerkdienst in de Schakel voor hun eigen kinderdienst, terwijl zij op de 2e en 4e zondag de hele kerkdienst ‘achter’ zijn. Elke keer wordt er onder begeleiding van een leidster (en met hulp van de methode ‘Kind op Zondag’) een bijbelverhaal verteld, er wordt gezongen en gebeden, we kletsen en doen spelletjes met elkaar en heel vaak is er reden voor een feestje!

Maar we zijn ook regelmatig ‘voor in de kerk’ te vinden. Niet alleen op de 1e en 3e zondag een deel van de dienst (er wordt dan ook altijd een speciaal kinderlied gezongen en de leiding van Paks vertelt waar het tijdens de kinderdienst over zal gaan), maar ook tijdens veel bijzondere diensten. Zo leveren de kinderen van Paks een bijdrage aan de Startzondag, de Paas- en Pinksterdienst, wordt er jaarlijks een speciaal Kinderkerstfeest georganiseerd en proberen wij elk jaar een speciale Kinderwoorddienst voor te bereiden.

Ook verzorgt PAKS in samenwerking met de dominee en andere hulpvaardige gemeenteleden eens in de 2 jaar een kort catecheseproject. De kinderen komen dan 2 à 3 keer aan het einde van de middag bij elkaar om te werken naar aanleiding van een bepaald thema (bijvoorbeeld ‘Bidden’ en ‘Samen delen’). Daarbij is het extra gezellig om niet alleen inhoudelijk bezig te zijn, maar ook met elkaar te eten!

Tenslotte trakteren we de kinderen elk jaar op een uitstapje, de zogenaamde Buitendag. De ene keer gaan we naar een kindervoorstelling, we gaan met z’n allen naar een pannenkoekboerderij of … we gaan de hele middag spelen in een leuke speeltuin en sluiten af met een frietje. Pret verzekerd!

Wij zijn altijd op zoek naar kinderen die met ons mee willen doen, dus …’Wees welkom!’

Indien u met een grote groep de kinderkerk wilt bezoeken is het fijn om vantevoren een berichtje te sturen naar .

Info: Anke Nagtzaam, e-mail:

Info PAKS 2018

Zondag 16 september – STARTZONDAG – Korte PAKS over Emmaüsgangers – Henrike van Ruremonde(/Anke Nagtzaam/ Nicole Schaffroth.)- Kinderlied in overleg met predikant

Zondag 23 september – Marcus 9:30-37 – Lange PAKS –Anke Nagtzaam– Geen kinderlied

Zondag 30 september – Marcus 9:38-50 – Korte PAKS – Henrike van Ruremonde – Kinderlied: Ben je groot of ben je klein… (bladmuziek volgt)

Zondag 7 oktober – Marcus 10: 1-16 – Korte PAKS – Nicole Schaffroth– Kinderlied: Laat de kinderen tot mij komen

Zondag 14 oktober – Geen PAKS ivm de herfstvakantie

Zondag 21 oktober – Geen PAKS ivm de herfstvakantie

Zondag 28 oktober – Marcus 10: 46-52 – Lange PAKS – Nicole Schaffroth– Geen kinderlied

Zondag 4 november – Marcus 12: 18-27 – Korte PAKS – Henrike van Ruremonde – Kinderlied: lied 923 (lieboek)

Zondag 11 november – Marcus 12: 28-34 – Lange PAKS – Henrike van Ruremonde– Geen Kinderlied

Zondag 18 november – Marcus 12:38-13:2 – Korte PAKS- Nicole Schaffroth – Kinderlied: lied 288 (liedboek)